Ett nytt sätt att servera på! Zassenhaus, som är legendariska inom kvarnar, tillverkar även skärbrädor och brickor. De här serveringsbrickorna i är tillverkade i akacia trä och är toppen att ha till en frukostsmörgås, en bakelse eller en liten förrätt. Det vackra träslaget passar fint som komplement till en klassisk servis, eller för den som vill mixa och matcha i dukningen. De kommer i set om två, och går även att använda som små skärbrädor, eller kanske som en liten ostbricka. Brickor av den här storleken kallas också ”frukostbräda”, en tradition som kommer nere från kontinenten. Nu har de kommit upp till oss i Norden, och är ett fint alternativ till att använda en assiett. Det skapar en riktigt härlig känsla på frukostbordet eller vid middagen! - 26x17 cm
- Finns i flera storlekar Finns också större skärbrädor i samma material. Skötselråd: Genom att ta hand om din träskärbräda kan den bli en livslång följeslagare i köket. Lämpliga träslag för skärbrädor är generellt de som är hårda, har täta fibrer och små porer. Här får du tips på hur du ska ta hand om din skärbräda så den håller i många, många år. Innan första användning
- Stryk ut ett lager paraffinolja med en bit hushållspapper.
- Torka av efter 15min. Efter varje användning
- Vid rengöring använd en droppe diskmedel och sparsamt med vatten.
- En ättiksblandning på 5% kan användas för lättare rengöring.
- Skrubba med grovsalt för att få bort envisa fläckar.
- Förvara skärbrädan torrt. Underhåll
- Vid behov - olja in skärbrädan rikligt med paraffinolja och låt stå under natten, torka sedan av eventuell överflödig olja. -Olja in eventuella torra fläckar med lite paraffinolja så snart som de upptäcks.