Seki brödkniv med en bladlängd på 26 cm passar även utmärkt som konditorkniv eftersom de även skär de största runda bröden med lätthet eller smidigt delar kakan i flera skikt. Brödkniven har precis som alla andra knivar från Sekiryu en legering av extra hårt stål som innehåller molybden, volfram och ferrovanadium som tillsammans gör knivens egg extra hållbar och rostfri. Molybden gör att stålet tål högre produktionstemperaturer och det blir därmed starkare. Molybden ger även en släppeffekt som gör att kniven både glider bättre genom råvarorna och är lättare att rengöra. Volfram gör stålet hårdare och förlänger skärpan på knivseggen. Ferrovanadium (50/50 järn/vanadin) är den föredragna blandningen för knivtillverkning i Japan. Ferrovanadium är även föredragen i kirurgiska högprecisionsverktyg såsom exempelvis skalpeller. Handtaget är tillverkat av POM - ett material som kännetecknas av hög mekanisk styrka, styvhet och ythårdhet. Materialet har även låg friktion, bra nötningsbeständighet, mycket god slaghållfasthet vid låga temperaturer och hög kemikaliebeständighet.