Baka den perfekta pizzan eller surdegsbrödet med detta svensktillverkade bakstål från Gourmetstål i modellen Light. Pizzastål Light på 5 kg är en lättare variant av Norrland och Classic, som väger 9 kg, för att underlätta hanteringen. Du får samma fantastiska resultat men den är begränsad till hur mycket du kan baka direkt efter varandra. Du kan baka 1,5 liter deg eller 4-5 pizzor innan du låter pizzastålet återfå värme i 10 minuter för att sedan fortsätta. Med Gourmetstål kan du baka pizza på cirka 120 sekunder och tunnbröd på cirka 60 sekunder. Med Gourmetstål kan du enkelt få upp värme som i en vedeldad ugn genom att utnyttja ugnens grillelement på maxeffekt. Grillelementet kan nå en temperatur på cirka 1000 grader vilket stålet tar till sig och kan då nå en yttemperatur på 400 grader. Till skillnad från en pizzasten kan pizzastålet inte spricka eller gå sönder vilket gör att du inte behöver vara orolig för att förstöra det, den har även 18 gånger högre värmeledningsförmåga än en pizzasten. Utöver att använda pizzastålet i ugnen går det utmärkt att använda den ute på grillen eller direkt på spishällen som ett stekbord. Gourmetstål är ett svenskt företag som tillverkar sina produkter med varmvalsat stål från Norrbotten med sluttillverkning i Västerbotten vilket gör Gourmetstål till en helt svensk norrländskt produkt. Alla Gourmetståls olika varianter har en speciell ytbehandling för ökad värmeyta och en naturlig non-stick. När du köper ditt gourmetstål ingår en praktisk tygkasse för förvaring och ett 40 sidors recept- och informationshäfte. Vikt 5 kg.