Kaffebryggare med kvarn - en guide

  • 05 Apr, 2022

Malet kaffe

Hur lyxigt vore det inte att kunna vakna upp och brygga kaffe på nymalda bönor varje dag? Det är precis vad du kan om du har en kaffebryggare med kvarn. Då har du även en kaffebryggare som kan göra allt. Det kostar lite mer än en vanlig bryggare men för många kaffeälskare är det värt det. De billigaste modellerna börjar runt 1000 kronor.

Kapacitet och storlek

När du ska välja en kaffebryggare med kvarn måste du tänka över vart den ska stå i köket. Om du inte har ett så stort kök är det bäst att välja en mindre modell. Du måste även fundera över hur många som ska dricka kaffet. Sedan kan du anpassa kapaciteten på bryggaren. Passa på att köpa kaffe online när du köper dina bryggare. Då är det alltså hela bönor du ska köpa om du vill mala.

Det finns mycket att lära om kaffesläktet och olika kaffesorter. Om du köper en kaffebryggare med egen kvarn kan du testa olika bönor och bli en kaffeexpert. Om du beställer online har du dessutom tillgång till ett större utbud än när du handlar i butik. Det finns många goda sorter att upptäcka.

Kaffebryggare med kvarn med specialfunktioner

Idag finns det kaffebryggare med väldigt många specialfunktioner. Normalt så kostar de lite mer i pris. Vissa låter dig ställa in en bryggtid och vakna till nybryggt kaffe på morgonen. Du brukar även kunna ställa in hur många koppar som ska bryggas. Det är så klart praktiskt men kanske inte nödvändigt. Fundera över vilka funktioner som är viktiga för dig när du jämför olika bryggare. Du kan också tänka över om du vill ha wi-fi eller inte.

Det finns även maskiner som är helautomatiska vilket passar dig som kanske bara brygger en kopp åt gången. Då försäkrar du dig om att du inte måste slänga en massa överblivet kaffe. På dessa brukar du även kunna ställa in styrkan på skärmen. Då kan alla få sitt kaffe precis så som de vill ha det.

Fördelarna med egen kvarn

Den stora fördelen med en kaffebryggare med kvarn är att du alltid får färska bönor. När malet kaffe får stå för länge tappar det både i smak och arom. Det är anledningen till att många föredrar hela bönor. Har du redan en separat kvarn är det kanske lite överflödigt att skaffa ytterligare en kaffebryggare. Annars är det en bra investering.

Dessa maskiner kommer ofta med fler inställningar än en vanlig kaffemaskin. Om du har gäster eller är flera i familjen kan alla få sitt kaffe enligt eget tycke och smak.